torstai 12. heinäkuuta 2012

Takapihan suunnitelmien takapakkia

Olin keväällä niin innoissani suunnittelemassa kaikkea kivaa takapihalle ja niitä betonitöitäkin piti tehdä kaikennäköisiä isoja ja pieniä ja ohjeitakin tänne laittaa. Insipiraatio loppui ja taitaa jäädä tältä kesältä. No ne sisustussuunnitelmat tyssäsi siihen, että päätettiin ostaa sellainen jättiallas lapsille ja vähän lapsenmielisille aikuisillekin ;) Sehän nyt sitten valtaa puolipihaa ja eihän se kovin nättikään ole, joten en nyt jaksa hirveästi nähdä vaivaa muunkaan sisustuksen kanssa. Pääasia, että lapsilla on hauskaa. Ainoa uimaranta täälläpäin minkä vesi kelpaa meille, on sellaisella paikalla missä on valtavasti itikoita, joten sinne ei oikein vauvan kanssa tule lähdettyä, joten rantsu on nyt takapihalla ja voi kuulkaa on meillä allasbileitä pidettykin :) Ja voi uida kylmälläkin säällä, kun käy saunassa välillä lämmittelemässä. Puuttuu vaan se hiekkalinnojen teko mahdollisuus.

Tässä muutamia kuvia takapihalta. Aika pieni se on, mutta hurjasti isompi kuin edellisessä. Koko piha on reunustettu miehen tekemällä heinäseiväs aidalla. Kaivataan yksityisyyttä, sen verran ruuhkaa ja liikennettä, kun pihan edessä on parkkipaikka ja jonkun järjen riemuvoitto sijoittaa roskakatos ihan tuohon eteen, mihin meidän takapiha loppuu :/Tuo vanha lehmän juottoallas (vai mikä nyt viralliselta nimeltä onkaan) on minusta vallan soma puutarhakoriste. Viimevuonna siinä oli muratti, nyt siihen kertyy vaan sadevettä.
 
Kivikkoperennat on aika kivan näköisiä noissa itse tehdyissä betoniruukuissa. Ja sikälikin oiva valinta, että ne voi loppukesästä istuttaa noiden kivien sekaan ja sitten taas ensivuonna alkukesästä kaivella ruukkuihin :) Minulla olisi tarkoitus reunustaa näillä luonnonkivillä koko takapiha eli laittaa näitä tuon seiväsaidan juureen, niin aitaa vasten olevat vanhat romut pääsisivät paremmin esille kuin tuolta nurmikon seasta. Nyt olen saanut aikaiseksi vain tuon talon seinää pitkin eli muutaman metrin asetella noita kiviä.

Vielä on aikaa osallistua arvontaan tuossa pari postausta alempana :)
Arvaatka olenko vieläkään saanut aikaiseksi kuvata niitä kirppislöytöjä? *siirryn nurkkaan häpeämään*


Ei kommentteja: